12 abr. Fenadismer planteja al Ministeri de Sanitat que els transportistes puguin ser vacunats amb Astrazeneca com a col·lectiu essencial
- Davant el possible estoc d’excedents de vacunes de Astrazeneca que es produirà en les pròximes setmanes a conseqüència de la incertesa creada en part de la població, Fenadismer planteja al Ministeri de Sanitat que el col·lectiu de 500.000 transportistes que treballen a Espanya puguin ser vacunats amb la vacuna britànica, el qual està conformat majoritàriament per homes, la qual cosa minimitza els possibles riscos secundaris apareguts amb aquesta vacuna.
- L’Organització Mundial de la Salut recomana incloure als transportistes com a col·lectiu prioritari en el procés de vacunació, donat el seu caràcter de treballadors essencials i la seva major exposició a un possible contagi per la seva alta mobilitat.
Terrassa, 12 d’abril del 2021. La situació d’incertesa creada en part de la població pels possibles efectes secundaris originats a persones vacunades amb Astrazeneca, principalment trombes ocasionats a un número molt limitat de dones, ha suposat que en els últims dies un percentatge important de les persones citades per al procés de vacunació no hagin acudit a la cita, la qual cosa unit a la nova limitació de l’àmbit d’edat destinatari d’aquesta vacuna previsiblement generarà un important estoc d’excedents en les pròximes setmanes al nostre país, tenint en compte que s’espera que Espanya rebi entorn de 7 milions de dosis de la vacuna britànica en aquest segon trimestre.
En tot cas, tant l’Organització Mundial de la Salut com l’Agència Europea del Medicament assenyalen la falta d’evidència científiques que recolzin aquests temors entre la població, afavorits principalment pels sobtats canvis de criteris per part de les autoritats sanitàries nacionals en relació a l’aplicació d’aquesta vacuna. Així tots dos organismes insisteixen que els riscos de la covid-19 “són molts més alts” que els de les vacunes, per la qual cosa continuen recomanant l’administració de la vacuna de Astrazeneca, ja que “els seus beneficis superen el risc d’aquests efectes secundaris tan poc freqüents”, segons va assenyalar el Director General de l’OMS, Tedros Adhanom.
Això ha motivat que aquest dilluns FENADISMER s’hagi dirigit formalment a la Ministra de Sanitat, Carolina Darias, proposant el seu oferiment perquè els transportistes puguin ser vacunats amb Astrazeneca, donat el seu caràcter de treballadors essencials, com així ho han demostrat durant tota la pandèmia, i a més conformat majoritàriament per homes, la qual cosa minimitza més encara si cap els possibles riscos detectats amb aquesta vacuna.
En aquest sentit, FENADISMER ja va recordar en el seu moment que el sector del transport per carretera, que l’integren a Espanya més de 500.000 treballadors, tant de transport de mercaderies com de passatgers, havia de ser inclòs com a col·lectiu prioritari, per la seva major exposició a la malaltia i transmissió per la seva alta mobilitat, seguint les recomanacions que va fer en el seu moment l’Organització Mundial de la Salut sobre els processos de vacunació que han de seguir els països enfront de la pandèmia.
Sobre el Gremi
El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.
Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.