El robatori de mercaderies és el sinistre més habitual en camions

Un de cada quatre sinistres declarats pels transportistes és un robatori de mercaderies. Així es desprén d’un estudi de la consultora Osettra, que ha recollit Fenadismer. Els segueixen els sinistres per danys a les mercaderies durant la càrrega o descàrrega,  els sinistres per una mala estiba i els accidents del camió.

Els robatoris de la mercaderia representen el 24,80% dels sinistres declarats, mentre que els danys a les mercaderies durant la càrrega o descàrrega són el 17,44% i els relacionats amb l’estiba un 11, 24%. Pel que fa als accidents del camió són un 10,46%, les avaries en l’equip de fred un 6.81%, les humitats un 4,33% i els incendis un 3,87%.

La majoria de robatoris de mercaderia es produeixen a la nit quan el camió no està aparcat en un aparcament vigilat. En aquest cas, la majoria d’asseguradores exclouen la cobertura d’aquests sinistres. Un problema greu perquè no hi ha suficients aparcaments vigilats a Europa on puguin passar la nit els transportistes.

D’altra banda, hi ha mercaderies que no estan cobertes per cap assegurança o només de forma limitada, com el coure, el tabac, la premsa o els diners en metàl·lic.