07 abr. Noves cues quilomètriques de camions per a sortir del Regne Unit per problemes en el Eurotunel i els ports d’embarcament
• Els greus problemes en el Eurotúnel i ports d’embarcament per a sortir del Regne Unit ocasionen llargues cues de més de 30 km de camions en les autopistes d’accés, impedint a més el compliment de les normes sobre temps de conducció i descans als transportistes en entrar a la UE.
• Malgrat les grans dificultats existents, les autoritats britàniques adverteixen que s’imposaran sancions de 300 lliures als transportistes que busquen itineraris i rutes alternatives per altres carreteres locals per a accedir als ports de sortida.
Des que el Regne Unit va abandonar la Unió Europea, fa ja més de dos anys, ha portat amb si reiterats i greus problemes per al desenvolupament del transport internacional per carretera, a conseqüència del restabliment de tràmits duaners, la inseguretat pel major risc d’entrada d’immigrants en els vehicles i les congestions per a accedir al Eurotúnel, entre altres.
Lamentablement, una vegada més, aquests últims dies els transportistes espanyols i de la resta de països europeus s’estan enfrontant a cues quilomètriques diàries de més 30 quilòmetres per a sortir el Regne Unit, la qual cosa origina esperes de més de 10 hores amb vehicles aparcats en els vorals de les autopistes, ocasionant enormes perjudicis als transportistes que, en aquestes circumstàncies, a més manquen d’espais d’aparcament per als vehicles vaig agafar llocs de descans adequats amb unes mínimes condicions higiènic sanitàries, com ja va ocórrer en el Nadal de 2020 coincidint amb l’aplicació el Brexit que desenes de milers de transportistes es van quedar atrapats gairebé una setmana en sòl britànic sense cap mena d’assistència personal.
A aquestes greus incidències que estan suportant els transportistes s’uneix el fet que es veuen impossibilitats de complir la regulació legal sobre temps de conducció i descans quan accedeixen a territori europeu per l’acumulació d’hores perdudes que han sofert en el territori britànic.
Davant això, FENADISMER ha posat en coneixement de les autoritats britàniques aquesta gravíssima situació, sol·licitant amb caràcter urgent l’adopció de mesures adequades que impedeixin que continuïn produint-se, encara que per la seva part ho atribueixen principalment a fenòmens meteorològics adversos, un increment notable del trànsit de passatgers com a resultat de les vacances de Setmana Santa i danys tècnics en el transbordador degut a inclemències meteorològiques.
En tot cas, les autoritats britàniques s’han compromès a treballar per a adoptar mesures que permetin solucionar la situació per a facilitar l’accés a la localitat fronterera de Kent, punt d’accés als firis d’embarcament i del Eurotunel, però així mateix han advertit que s’imposaran multes de 300 lliures per a aquells que no segueixin específicament les instruccions proporcionades pels agents o intentin usar rutes alternatives als ports de sortida, com a carreteres locals, podent a més ser detinguts pels agents encarregats del compliment de la llei.
Sobre el Gremi
El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.
Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.