Continuen les mobilitzacions contra la Zona de Baixes Emissions

A partir de l’1 de gener de 2022 els camions de mercaderies i autobusos que no tinguin l’adhesiu mediambiental de la DGT no podran circular per la Zona de Baixes Emissions, ZBE.  Això comportarà que en poques setmanes més de la meitat de la flota que treballa a Barcelona no podrà fer-ho. Les principals associacions de transport de Catalunya, entre elles el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, s’hi han oposat des del principi a aquestes mesures per “inassolibles i poc realistes”.

Els transportistes afectats continuaran aquesta setmana les seves mobilitzacions.  Així,  aquest dimecres hi haurà una nova marxa lenta de camions per la ciutat.

D’altra banda, el grup municipal de Ciutadans ha presentat una moció a l’Ajuntament de Barcelona perquè s’ampliï la moratòria a la prohibició de circulació per la ZBE als transportistes durant tot l’any 2022. També demanen que s’aprovi un paquet d’ajuts públics per a la renovació de la flota. Aquesta moció es debatrà al ple del divendres 26 de novembre.

Podeu consultar la informació on us explicàvem l’ampliació de la moratòria fins a l’1 de gener de 2022 aquí.